Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Så sparar du el.
Våra bästa energispartips

På 7h kraft är vi engagerade i att främja en hållbar livsstil och hjälpa våra kunder att minska sin energiförbrukning. Att spara energi är inte bara bra för miljön, det kan också leda till avsevärda besparingar på elräkningen
Här delar vi några praktiska tips som enkelt kan implementeras för att göra ditt hem mer energieffektivt.

 

 

investera i Vattensnåla kranar och duschhuvuden

Så minskar du din elförbrukning

Energieffektiva apparater gör skillnad. Att byta ut gamla och ineffektiva apparater mot nya modeller med hög energieffektivitet, såsom de märkta med A+++, kan minska energiförbrukningen markant. Särskilt stora apparater som kylskåp, diskmaskiner och tvättmaskiner kan ha stor påverkan på din energianvändning.

Belys ditt hem smartare. Ersätt traditionella glödlampor med LED-lampor som förbrukar upp till 90% mindre energi och varar mycket längre. Detta är ett enkelt byte som ger stor effekt.

Belys ditt hem smartare. Ersätt traditionella glödlampor med LED-lampor som förbrukar upp till 90% mindre energi och varar mycket längre. Detta är ett enkelt byte som ger stor effekt.

 

Investera i smartare temperaturreglering
En smart termostat kan anpassa uppvärmningen och kylningen efter dina dagliga rutiner, vilket minskar onödig energiförbrukning när ingen är hemma.

Minimera värmeläckage. Installera väderlister på dörrar och fönster för att täta eventuella läckage. Detta hjälper till att hålla värmen inne under vintern och ute under sommaren, vilket minskar behovet av både uppvärmning och kylning.

Produktion av egen energi. Överväg att installera solceller för att generera din egen energi. Detta kan minska beroendet av elnätet och minska dina månadskostnader.

Isolering är nyckeln. Att investera i god isolering i tak, väggar och golv är effektivt för att bibehålla önskad temperatur året om.

Utveckla energismarta vanor. Enkla vanor som att stänga av ljuset i oanvända rum, använda energisparlägen på apparater och endast köra diskmaskin och tvättmaskin när de är fulla kan göra stor skillnad.

Underhåll dina system. Regelbunden service och underhåll av ditt värmesystem och andra stora apparater säkerställer att de fungerar effektivt och hjälper till att undvika framtida kostnader.

Genom att ta dessa steg kan du bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du sänker dina egna energikostnader. På Billinge Energi är vi här för att stötta dig på resan mot en mer energieffektiv vardag. Kontakta oss gärna för mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina energimål.