Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

VARNING för bluffsamtal från Motala energi  Läs mer

Nu flyttar vi din faktura!

Runt den 12 Februari 2021 kommer du att få din elhandelsfaktura digitalt för första gången. Uppdatera dina kontaktuppgifter för att inte missa din första faktura!

Uppdatera uppgifter

DAGS FÖR EN SMARTARE FAKTURA

Vi på 7H Kraft arbetar kontinuerligt med fokus på hållbarhet och enkelhet för miljön och dig som kund. Elhandel ska inte vara svårt, det ska vara enkelt och smidigt. Tillsammans med Billogram tar vi nu nästa steg i utvecklingen för en mer hållbar planet.

Vad tror du om möjligheten att teckna om ditt elavtal eller kontakta kundtjänst direkt i fakturan? Eller att få fakturan som SMS, e-post, Autogiro eller e-faktura?

Från och med 1 Februari 2021 kommer det bli fullt möjligt då vi inte längre kommer skicka din elhandelsfaktura tillsammans med ditt elnätsbolag.

Uppdatera dina uppgifter för att få din elhandelsfaktura på ett mer klimatsmart sätt.

UPPDATERA UPPGIFTER

 Så fungerar webbfakturan
Autogiroblankett

Tävla om att få ge 5000:-via oss!

Att stötta lokalt är en självklarhet för oss, vi ska stötta och verka dr våra kunder finns! Därför kommer 2 av er kunder som anmäler uppgifter få skänka 5000:- vardera till valfri lokalt initiativ eller förening genom oss på 7H kraft.

Vinnare kommer att presenteras den 1 Mars 2021 via våra sociala kanaler så se till att följa oss på Instagram och Facebook.

 

 

 

 Vårt lokala engagemang

Samfaktura?

Vi på 7H Kraft arbetar kontinuerligt med fokus på hållbarhet och enkelhet för miljön och dig som kund. Elhandel ska inte vara svårt, det ska vara enkelt, smidigt och klimatsmart.

Från och med 1 Februari 2021 kommer vi inte längre att skicka din elhandelsfaktura tillsammans med ditt elnätsbolag.

Energibranschen står inför stora förändringar de kommande åren och kräver omställning hos såväl elhandlare som elnätsföretag, det här är ett steg i den framtida utveckling vi måste göra.

För att vi som elhandlare ska kunna minska vår miljöpåverkan, förenkla elhandel och vara mer tillgängliga för dig som kund lägger vi nu allt fokus på att få till ett smidigt fakturaflöde, Det innebär att du som haft samfaktura tidigare nu kommer får din elhandelsfaktura direkt från oss på 7H kraft separerad från din elnätsfaktura.

Är 7H kraft och mitt elnätsföretag inte samma företag?
Nej, 7H kraft och Ulricehamns energi, Östra kinds elkraft eller Sandhult-sandareds elektriska är inte samma företag,
7H kraft jobbar med elhandel, solenergi, ladd och andra energilösningar.
Vi på 7H kraft har under många år köpt faktureringstjänst av ovan nämnda nätbolag men från och med Februari 2021 kommer vi  att själva administrera fakturaflödet för din elhandel hos oss.
Jag vill ha min faktura som Autogiro, vad behöver jag göra?

Eftersom nätbolaget tidigare hanterat vår fakturering har ditt autogiromedgivande legat registrerat hos dem.

Du behöver därför ansöka på nytt om Autogiro.
Du kommer med ett par knapptryck och genom att godkänna med bank-id registrera dig för autogiro via din första faktura (denna faktura kommer då också betalas automatiskt via autogiro).

Önskar du en Autogiroblankett innan din första faktura mejlar du faktura@7hkraft.se.

Jag vill ha E-faktura, vad behöver jag göra?

Eftersom nätbolagen tidigare hanterat vår fakturering har din e-faktura legat registrerad hos dem. När vi nu själva ska ansvara för detta kommer du på nytt behöva anmäla dig för e-faktura via din internetbank. Detta kan göras först i samband med att du får din första nya faktura från oss under Februari månad, då du behöver tillgång till ditt nya OCR-nummer.

Så här gör du:

1: Sök efter e-faktura i din internetbank

2: Använd sökfunktionen för leverantörer med e-faktura och leta upp
7H Kraft / Billogram.

3: När du hittat rätt klickar du och fyller i dina uppgifter (inklusive OCR-nummer från en faktura från oss)

För en ännu smidigare process föreslår vi att du redan nu anmäler dig till att ta emot din första faktura via SMS eller e-post via länken ovan. På så sätt kan du sedan enkelt ansöka om e-faktura igen.

Läs mer om hur webbfakturan fungerar.

Hur kan jag få min faktura?

Du kan välja att få din faktura via

* SMS
* E-post
* Autogiro
* E-faktura

Oavsett vad du väljer så kommer en tydlig specifikation finnas med i PDF format som gör det smidigt för dig att spara ner/skriva ut om du så önskar.

Läs mer om hur webbfakturan fungerar.

Hur kan jag betala min faktura?

Du kan välja att betala din faktura via Swish, schemalagd betalning direkt i fakturan, Autogiro eller via en klassisk bankinbetalning.

Läs mer om hur webbfakturan fungerar.

Vem står som avsändare på fakturan?

7H kraft kommer stå som avsändare på din faktura tillsammans med Billogram.

Billogram sköter den digitala delen i utställande av din faktura och är vår samarbetspartner.

Läs mer om hur webbfakturan fungerar.

Jag har fler anläggningar, kan jag få en samlingsfaktura?
Vi kommer att kunna leverera samlingsfaktura, vi vågar dock inte lova att detta är klart till den 1 Oktober, vi hoppas du har tålamod att sitta lugnt i båten så återkommer vi med mer information.
Kommer jag att få någon fakturaavgift nu?
Nej, oavsett om du får din faktura brevledes eller via digitala kanaler så får du ingen fakturaavgift av oss. En elhandelsfaktura får enligt ellagen inte innehålla någon fakturaavgift.

7H Kraft lanserar webbfaktura tillsammans med