Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Torsdag-fredag 23-24 maj har vi stängt pga utbildning, Ni når oss igen måndag 27 maj.

Fyra tips för att minska din vattenförbrukning

Köldrekorden avlöser varandra, så också de höga elpriserna. Under vintersäsongen är elen generellt sett dyrare på grund av det kalla vädret och räkningen tenderar att bli betydligt dyrare jämfört med årets varmare månader. Men det finns saker att tänka på i vardagen för att spara energi och sänka dina elkostnader.

Du kan minska din förbrukning rent generellt, och du kan flytta din förbrukning till de timmar på dygnet då kostnaden är som lägst. En sådan strategi kräver dock att du har ett timprisavtal. Då är det du som helt står vid rodret. Förmodligen är det betydligt billigare att låta tvätt- och diskmaskinen gå på natten, likväl som att låta bilen ladda när du sover. Läs mer om hur du maximerar ditt timprisavtal.

 

Så minskar du din vattenförbrukning

Man brukar säga att 50 procent av elförbrukningen i ett hus går åt till uppvärmning. Den går att reglera. Likväl som resterande 50 procent, där hälften i regel går åt till varmvatten och den andra hälften till annan utrustning i hemmet, där kan du också göra stora skillnader med hjälp av ditt beteende.

För dig som söker vägar att minska din elförbrukning och på så vis också din kostnad, presenterar vi här fyra tips för att minska din varmvattenförbrukning:

  1. Duscha kortare, likväl som stäng av vattnet när du schamponerar och tvålar in dig. Det kan tyckas minimalt, men i det långa loppet gör det stor skillnad.
  2. Använd snålspolande kranar i kök och på toaletter. Med sådana munstycken som innehar en sparfunktion snålar du in på både vattenförbrukning och varmvattenförbrukning.
  3. Åtgärda droppande kranar. Sådana är en onödig kostnad och förbrukning som borde vara obefintlig.
  4. Diska i maskin i stället för att diska för hand. Skrapa bort matrester direkt ned i soptunnan i stället för att ta bort dem med hjälp av rinnande vatten.

 

Lycka till med energisparandet!