Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Investera i batteri – tjäna pengar på stödtjänster

Nu finns ännu en smart affärsmöjlighet för företag i den gröna omställningen, investera i ett eget batterilager.
– Det finns fler intressanta stödtjänster som gör det möjligt både att tjäna pengar och att kapa kostnader, säger Gustav Löfving på 7H Kraft.

Den gröna omställningen inom energibranschen är ständigt pågående inom en rad områden, vilket skapar nya affärsmöjligheter. Ett område som växt kraftigt de senaste åren är att använda eget batterilager. Det gör det möjligt att leverera stödtjänster, inklusive frekvensreglering. Det innebär en viktig pusselbit för Svenska Kraftnät. Detta eftersom de behöver upprätthålla stabil frekvens på cirka 50 Hz, särskilt vid driftstörningar i elnätet.

– Företag som investerar i ett eget batterilager får helt enkelt ersättning för att tillgängliggöra sin batterikapacitet. För närvarande, och historiskt, har det varit det mest lönsamma sättet att nyttja ett eget batteri, säger Gustav Löfving.

 

Kapa effekttoppar

Men det finns fler fördelar. Inte minst för att inte drabbas av effektbrist, utan säkerställa en mer stabil leverans när det är stora variationer i priser och en större andel oförutsägbar elproduktion från t.ex. vatten och vindkraft.

– Med ett eget batteri skapas möjlighet att minska företagets elkostnader. Man kan exempelvis använda batteriet för att kapa toppar i effektuttag eller för laddning av företagets eldrivna fordon, säger Gustav Löfving.

 

Prata skräddarsydd lösning med Gustav

Gustav Löfving är vår expert på batterilösningar. Han gör gärna ett platsbesök för att diskutera möjligheter och svara på dina frågor samt därefter kostnadsfritt offerera en behovsanpassad lösning som passar ditt företag. Du når Gustav på telefon 0511-215 64 eller gustav.lofving@billingeenergi.se.